over mij

Vanuit mijn interesse voor de natuur; planten, insekten, vruchten, vissen, zoogdieren en de medemens creëer ik een eigen denkwereld. Een associatieve wereld: waarbij de voortplanting en het water steeds opnieuw de grote inspiratiebronnen zijn. Omdat ik mijn gevoelens niet altijd kan verwoorden maak ik schilderijen, beelden en  foto’s om mijn fascinatie’s te laten zien. Deze veelzijdigheid biedt mij veel plezier en afwisseling in mijn werk. Bewust of onbewust kunnen bij het maken van mijn werk afbeeldingen uit de kunstgeschiedenis invloed hebben.

Tijdens het schilderen ben ik steeds op zoek naar de spanning tussen figuratie en abstractie. Gedachten die ik heb geef ik op een abstracte manier weer; soms in lagen over elkaar, dan weer in een afwijkende vorm. Graag laat ik de schoonheid van de natuur zien, maar de minder mooie kant, die in de natuur niet altijd zichtbaar is, kan subtiel in mijn werk aanwezig zijn. Ik wil door middel van de abstractie mijn werk tot de verbeelding laten spreken.In de foto’s laat ik voornamelijk visuele associaties zien.In mijn beeldend werk zoek ik de grenzen op tussen het twee en drie dimentionale. Ik speel ermee en zo ontstaan tekeningen van klei en keramische sculpturen.Via het maken van mijn beelden hoop ik dieper tot de essentie te komen van de zin van ons bestaan.

Het maken van kunst brengt mij via materie juist buiten de materie.

Naast beeldende kunst maak ik sieraden.Ik realiseer me dat is het prettig is om een sieraad te dragen waar men aan gehecht kan raken. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar het werken met de edele metalen; goud en zilver. Soms pas ik de combinatie van deze twee metalen op een ongebruikelijke manier toe. Matzilver met een goud accent of mat-roodgoud in combinatie met gepolijst geelgoud. Soms verwerk ik ongebruiklijke materialen, zoals porseleinen scherven, kunststof of natuurlijke materialen in goud en zilver.

De sieraden die ik maak moeten de uitstraling van de persoon die het draagt versterken. Daarom ben ik bij het ontwerpen van de sieraden voordurend op zoek naar een esthetisch evenwicht tussen het materiaal, de vorm en de draagbaarheid van het sieraad.

Sinds kort laat ik het maken van sieraden en beeldende kunst met elkaar verweven en verwerk ik  soms goud in de beeldende kunst.

bea de leeuw

 

facebook